Wrześniowe nowości – Informacja prasowa od Naszej Księgarni

Wydawnictwo Nasza Księgarnia zaprezentowało w notce informacyjnej nowości, które ukażą się we wrześniu :).

NOGI ZA PAS!
UCIEKAJ! ALE Z GODNOŚCIĄ…
Nie znajdziesz tu śmiałka pokonującego smoka i zdobywającego serce księżniczki. Znajdziesz za to walczących o życie rycerzy-gamoni, którym zamarzyła się sława. Są w wyjątkowo niezręcznej sytuacji: z tyłu goni ich smok, a z zamku obserwuje ich księżniczka. Co więc robić? Uciekać! Byle nie za szybko, z godnością…

cena: 89,90 zł
autor: Reiner Knizia, ilustracje: Tomek Larek, Grzegorz Molas
wiek: 8-108 lat, liczba graczy: 2-7
premiera: 05.09.2018
LINK DO BGG: https://boardgamegeek.com/boardgame/41636/abandon-ship
PASZCZAKI
ŁAPIEMY PASZCZAKI!
Podczas gry wszyscy kolejno wykładamy na stół po jednej karcie. Jak złapać paszczaka? Musisz swoją kartę wyłożyć w taki sposób, aby na początku i na końcu rzędu kart znalazł się taki sam paszczak. Gdy to ci się uda, zdobędziesz wszystkie paszczaki z tego rzędu!

cena: 39,90 zł
autor: Tim Roediger, ilustracje: Christopher Lee
wiek: 5-105 lat, liczba graczy: 2-6
premiera: 05.09.2018
LINK DO BGG: https://boardgamegeek.com/boardgame/65814/dweebies
BUKIET
PIĘKNY ROLL&WRITE PEŁEN KWIATÓW!
Gracze uprawiają kwiaty na swoich polach. Kostki symbolizują klientów chcących kupić określone rodzaje kwiatów. Gracze ścinają je na swoich polach, za co zdobywają punkty. Uwaga! Każdy kwiat można ściąć tylko raz! Masz kilka dróg do zwycięstwa. Zostań najlepszym hodowcą kwiatów!
cena: 49,90 zł
autor: Wouter van Strien, projekt graficzny: Przemysław Fornal
wiek: 8-108 lat, liczba graczy: 1-5
JAMNIKI
UBIERZ JAMNIKA W KUBRACZEK!
Podczas gry twój jamnik będzie rósł, musisz więc ubierać go w coraz większy kubraczek. Staraj się, aby na kubraczku było jak najwięcej symboli kostek – zdobędziesz za nie punkty! Dodatkowe punkty dostaniesz za kolory kubraczka.

cena: 59,90 zł
autor: David Short, ilustracje: Maciej Szymanowicz
wiek: 5-106 lat, liczba graczy: 2-5
LINK DO BGG: https://boardgamegeek.com/boardgame/158742/yardmaster-express
ODLOT
WYSOKICH LOTÓW!
Gra pamięciowa z dodatkiem ryzyka! Wcielasz się w pilota przedziwnych maszyn latających. Szybujesz w przestworzach, chcąc wzbić się jak najwyżej. Im wyżej polecisz, tym więcej punktów zdobędziesz.
cena: 39,90 zł
autor: Shin Hyung Kyu, ilustracje: Paweł Jaroński
wiek: 6-106 lat, liczba graczy: 2-5
LINK DO BGG: https://boardgamegeek.com/boardgame/202566/fly-high

PowerMilk

Swoją przygodę z planszówkami zacząłem od Jungle Speed, Spadamy! i podobnych gier każualowych. Im więcej zagłębiałem się w gry planszowe, tym bardziej byłem nimi zainteresowany. Poza tym lubię musicale (ale ciężka muzyka rockowa też mi nie obca), seriale i filmy.