The River – Informacja prasowa od wydawnictwa REBEL.pl

Niedawno widziałem zapowiedź gry The River na stronie Days of Wonders i już zacząłem się wtedy zastanawiać czy REBEL.pl to wyda w Polsce. Na odpowiedź nie trzeba było długo czekać :).

Odkrywaj tereny nietknięte ludzką stopą!

Weź udział w niezwykłej przygodzie i odkrywaj tereny niezbadane do tej pory przez człowieka. Gromadź surowce, które pozwolą Ci na rozbudowę Twojej posiadłości. Zwycięży ten, kto pod koniec gry pochwali się najokazalszym dobytkiem!

The River to gra oparta na zarządzaniu zasobami. Każdy z uczestników dowodzi grupą osadników, których może wysyłać do wykonania rozmaitych zadań: pozyskiwania surowców, eksploracji terenu lub rozbudowy posiadłości. W grze ważne jest umiejętne planowanie, by jak najlepiej wykorzystać dostępne możliwości. Dróg do zwycięstwa jest wiele, a każda z nich równie satysfakcjonująca!

strona produktu: www.rebel.pl/go/river
podstawowe informacje:
Liczba graczy: 2-4
Wiek graczy: od 8 lat
Czas gry: 30-45 minut
Mechaniki: zarządzanie zasobami, przydzielanie robotników
Wymiar pudełka: 295 x 295 x 70 mm

elementy:
  • dwustronna plansza wysp
  • 4 zestawy komponentów: plansza rzeki + łódka + 5 odkrywców
  • 44 drewniane znaczniki zasobów
  • 65 płytek terenów
  • 20 żetonów premii
  • 33 karty budynków
  • pionek pierwszego gracza
  • instrukcja

PowerMilk

Swoją przygodę z planszówkami zacząłem od Jungle Speed, Spadamy! i podobnych gier każualowych. Im więcej zagłębiałem się w gry planszowe, tym bardziej byłem nimi zainteresowany. Poza tym lubię musicale (ale ciężka muzyka rockowa też mi nie obca), seriale i filmy.